Ordfører Marianne Grimstad Hansen åpner biblioteket på Sørumsand.

Biblioteket som aldri stenger

Nå har du mulighet å låne bøker når det passer deg - hele døgnet. Som det første biblioteket i Akershus satser Sørum kommune på døgnåpent bibliotek på Sørumsand.

Det første digitale lånekortet ble gitt til ordfører Marianne Grimstad Hansen som onsdag 11. januar offisielt åpnet biblioteket. Med det det nye lånekortet får du tilgang til lokalene og kan låne bøker hele døgnet, det hele styrt av et avansert adgang- og registreringssystem.

- Biblioteket er en viktig arena for å utvikle kulturen i Sørum kommune. Den nye plasseringen i sentrum med nærhet til Tertitten, Frivilligsentralen, Desibel ungdomscafe og Festiviteten gir store muligheter for fellesskap og flotte arrangementer, sier ordføreren.

Selve biblioteket er på i underkant av 500 kvadratmeter, men de ansatte har arbeidet hardt for å finne smarte løsninger og legge til rette for merbruk, sambruk og fleksibilitet. Sørum kommune ønsker at biblioteket skal være et samlingspunkt og et sted som støtter opp om frivillig innsats. I denne anledning er det innredet et stort møterom som kan disponeres til alt fra ulike arrangement for barn og unge, til skole- eller barnehagebesøk, eller til møtevirksomhet for lag og foreninger.

Kultursjef Geir Sverdrup ønsker at biblioteket skal være inngangsporten til kultur. Er du  nysgjerrig og vil vite mer om kulturtilbudet i Sørum, så skal biblioteket være det naturlige treffpunktet.

Og så var det høytidelig kutting av snor:

- Det er for meg i dag en stor glede å kunne åpne et bibliotek som ikke skal stenge igjen, sier ordfører Marianne Grimstad Hansen.

Ordfører Marianne Grimstad Hansen

 

_Biblioteksjef Ragnhild Malfang og kultursjef Geir Sverdrup sammen med orfører Marianne Grimstad Hansen da biblioteket på Sørumsand åpner.

Biblioteksjef Ragnhild Malfang og kultursjef Geir Sverdrup sammen med ordfører Marianne Grimstad Hansen idet biblioteket på Sørumsand åpner.

 

Mer om Bibliotektjenester