Forside - kampanjer

Følg kommunestyret på nett

Publisert 24. mai 2017

Vi kringkaster kommunestyremøtet onsdag 24. mai på hjemmesiden - følg med på debatten hjemmefra.

Smittsom hjernehinnebetennelse blant russen

Publisert 14. mai 2017  | Oppdatert 15. mai 2017

En russ fra Ullensaker er smittet med hjernehinnebetennelse. Den smittede har siste uken «rullet» med tre russebusser. Dersom du har vært på på en av disse bussene de siste 8 dager, ber kommuneoverlegen i Sørum at du tar kontakt med nærmeste legevakt for forebyggende behandling.

Dette var det viktigste som skjedde i Sørum kommune i 2016

Publisert 10. april 2017  | Oppdatert 05. mai 2017

Lurer du på hva var det viktigste som skjedde i Sørum kommune i fjor? Nå kan du lese vår årsberetning for 2016.

Kulturminnefondet på Sørumbesøk

Publisert 07. april 2017  | Oppdatert 18. april 2017

Kulturminnefondet er imponert over det frivillige engasjementet for kulturminnene i Sørum. 6. april var Kulturminnefondet på besøk i Sørum.

Status for kommunesammenslåing med Fet og Skedsmo

Publisert 07. april 2017  | Oppdatert 04. mai 2017

På bakgrunn av kommunestyrevedtak i de tre kommunene som skal slå seg sammen, har det praktiske arbeidet med sammenslåingen startet.

Nye beregninger for Romerike: Større og flere regnflommer

Publisert 29. mars 2017  | Oppdatert 30. mars 2017

Forskning viser at klimaendringer vil føre til endringer i framtidige flommer. Det er forventet at ekstremnedbør og regnflommer kommer til å øke, mens snøsmelteflommer i de store vassdragene vil avta.

Mange muligheter med nytt renseanlegg

Publisert 16. mars 2017  | Oppdatert 16. mars 2017

Ordfører Marianne Grimstad Hansen synes planene om videreforedling av slamprodukter fra det nye renseanlegget gir spennende muligheter i et klimaperspektiv.

Hva skal jeg betale i eiendomsskatt for 2017? Nå får du svaret.

Publisert 27. februar 2017  | Oppdatert 07. mars 2017

Skatteseddelen for eiendomsskatteåret 2017 er nå sendt til deg som eier eiendom i Sørum kommune. Denne viser hva du skal betale i eiendomsskatt for 2017 og hvilken takst som er lagt til grunn for utregningen.

Sennerud barnehage i Sørum kommune er til salgs

Publisert 16. februar 2017  | Oppdatert 23. februar 2017

Sennerud barnehage er en kommunal avdelingsbarnehage med 47 barn og ca. 62 plasser.

Fjuk oppvekstsenter åpnet

Publisert 13. januar 2017  | Oppdatert 08. februar 2017

- Fjuk oppvekstsenter vil være en viktig bidragsyter for å realisere vår visjon om Sørum som landets beste innen skole og barnehage, sier ordfører Marianne Grimstad Hansen.

Bli med på kurs: Ønsker du hjelp til en bedre familiehverdag?

Publisert 12. januar 2017  | Oppdatert 12. januar 2017

Synes du foreldrerollen kan være vanskelig noen ganger? 17. januar arrangerer Sørum kommune kurs for alle foreldre som vil lære å forstå barnet sitt bedre og få konkrete tips og råd til en god familiehverdag. Meld deg på i dag!

Biblioteket som aldri stenger

Publisert 11. januar 2017  | Oppdatert 11. januar 2017

Nå har du mulighet å låne bøker når det passer deg - hele døgnet. Som det første biblioteket i Akershus satser Sørum kommune på døgnåpent bibliotek på Sørumsand.

Eiendomsskatt: Ny taksering av boliger

Publisert 05. januar 2017  | Oppdatert 11. januar 2017

Det vil bli foretatt ny taksering av eiendommer i forbindelse med eiendomsskatteåret 2017. Dette er for å sikre at grunnlaget for eiendomsskatt er korrekt og oppdatert. Den opprinnelige taksten for eiendommer i Sørum kommune ble satt i 2006 og har nå stått i mer enn 10 år. Loven krever at det settes ny takst hvert 10. år.

Sørum kommune hjelper ungdom på vei til jobb

Publisert 16. desember 2016  | Oppdatert 16. desember 2016

Sørum kommune satser på å få unge i jobb eller videre i utdanning gjennom prosjektet ”På vei til jobb”.  – Et kult og annerledes tiltak, sier ungdom Henriette Bjerke som deltar i prosjektet.

Vinner fra Sørumsand skole: Fredsplakat videre til internasjonal konkurranse

Publisert 16. desember 2016  | Oppdatert 16. desember 2016

Mina i 7b har vunnet Lions sin konkurranse "plakat for fred". Hun vant på skolen, i distriktet og i Norge! Hennes tegning er nå bidrag i den internasjonale konkurransen.

Guttorm Guttormsgaard er tildelt Sørumprisen for 2016

Publisert 09. desember 2016  | Oppdatert 12. desember 2016

Guttormsgaard har vært en viktig skikkelse i norsk kulturliv de siste femti årene, noe som ble behørig dokumentert da han i fjor fylte hele Stenersenmuseet i Oslo med sin grafikk, sine utsmykninger, bokutgivelser og sin fantastiske samling av "kunst med kjent og ukjent opphav".

Jordskredet: - Våre tanker går til de pårørende

Publisert 06. desember 2016  | Oppdatert 09. desember 2016

- Våre tanker går først og fremst til de pårørende, sier ordfører Marianne Grimstad Hansen etter at én person er funnet omkommet etter raset i Sørum 10. november.

Ønsker ekstern gjennomgang av skredulykken

Publisert 15. november 2016  | Oppdatert 16. november 2016

Ordfører Marianne Grimstad Hansen sier at Sørum kommune ønsker en ekstern gjennomgang, foretatt av statlige myndigheter, etter skredulykken 10. november. Ordføreren har signalisert dette til fylkesmannen i Oslo og Akershus i dag.

Olje- og energiministeren: - Gjør et sterkt inntrykk

Publisert 16. november 2016  | Oppdatert 17. november 2016

Olje- og energiminister Tord Lien besøkte onsdag Sørum for å snakke med kommunen og de statlige etatene etter skredulykken ved Asak 10. november. Besøket gjorde et sterkt inntrykk.

Fullfører sikring av skredområdet

Publisert 18. november 2016  | Oppdatert 29. november 2016

Sørum kommune fortsetter og fullfører sikring rundt skredområdet denne helgen. Politiet sier at det er forbundet med betydelig fare å bevege seg innenfor sperringene som blir satt opp.