15.10.2019 - 15:08: Stor elgfare
Illustrasjonsbilde av leger

Nå har legevakten fått nasjonalt nummer

Fra 1. september 2015 kan Sørum legevakt nås på det sekssifrede telefonnummeret 116117 (hundre og seksten hundre og sytten). Oppholder du deg i en annen kommune, vil du ved å ringe 116117 komme til lokal legevakt i den kommunen du fysisk oppholder deg, samme hvor i landet du er.

Sørum legevakt kan fortsatt også kontaktes på tidligere telefonnummer 63 82 05 15. Dersom du har blitt rutet feil i telenettet, hjelper vi deg å bli satt over til riktig legevaktsentral.

Du trenger ikke lenger vite hvilken legevakt du hører til. Samme hvor i landet du er, kan du ringe 116117 for å komme til legevakten. Dette er særlig nyttig hvis du er på ferie eller reise.

Nummeret "116117" er europeisk standard for legevakt, og er allerede innført i Tyskland og Østerrike.

Det er gratis å ringe 116117 uansett hvor i landet du ringer fra. Nummeret virker ikke fra satellitt-telefon eller ved anrop utenfor landets grenser. Bedrifter og virksomheter med egen hussentral for telefoni må åpne for sekssifrede numre for at nummeret skal kunne brukes.

 Når du trenger legehjelp: Hvem skal du ringe?

  • Fastlegen din i åpningstiden
  • Legevakt 116117 når fastlegen ikke er tilgjengelig og hjelpen ikke kan vente
  • 113 når det er akutt og står om liv

 

  • Fastlegen er din hovedkontakt inn i helsevesenet. Hvis det er mulig, skal du alltid ringe fastlegen først.
  • Legevakten skal hjelpe deg når fastlegen ikke er tilgjengelig. Legevakten skal tilby hjelp til det som ikke kan vente når fastlegekontoret ditt er stengt. Legevakten skal også hjelpe deg når du ikke er i nærheten av fastlegen din, for eksempel på ferie eller reise.
  • Noen ganger har man behov for å komme i kontakt med legevakten et annet sted i landet enn der man selv oppholder seg, for eksempel hvis man ringer for et familiemedlem. Derfor har alle legevaktene et eget nummer de også kan kontaktes på.
  • Det lokale nummeret til Sørum legevakt er fortsatt 63 82 05 15

legevakt nytt nummer.jpg

Mer om Legevakt

Spørsmål og svar

Søknader

Priser og gebyrer

Dokumenter

Om Legevakten

Ansvarsområder

Sørum legevakt yter nødvendig helsehjelp til personer med et akutt behov, og som bor eller oppholder seg i Sørum kommune.

Dette gjør legevakten.

Kontaktinformasjon

Ved akutt fare for liv og helse: Ring 113
Kuskerudvegen 14, 1920 Sørumsand
Telefon legevakten: 116117 (Felles nasjonalt nummer) 63 82 05 15
legevakt@sorum.kommune.no
Enhetsleder: Lidveig Falch Christoffersen