Saker til BUKS

Foreslå saker til barns og unges kommunestyre.

De fleste sakene som behandles av BUKS kommer som forslag fra skolene. Fremming av saker på skolene skjer etter egne regler.

Det er også mulig å foreslå saker til BUKS selv om det ikke tas opp på skolen du går på. Hvis du har forslag til trivselstiltak i nærmiljøet ditt, kan du alene eller sammen med vennene dine foreslå tiltak som kan behandles i BUKS. Det gjør du ved å sende inn forslag som e-post til buks@sorum.kommune.no eller som ordinært brev til: BUKS v/Kristina Haugstveit, Sørum kommune, postboks 113, 1921 Sørumsand.

Forslaget må inneholde en konkret beskrivelse. Dersom BUKS skal bevilge penger, må det stå ca. hvor mye penger tiltaket koster og hvem som er ansvarlig for det. Hvis du foreslår at kommunen skal gjennomføre et trivselstiltak i nærmiljøet ditt, kan du sende inn forslag. Hvis BUKS går inn for forslaget, vil det bli sendt videre til kommunens administrasjon, som blant annet må vurdere om det finnes penger til å gjennomføre det.

Ta gjerne kontakt med BUKS-sekretær Kristina Haugstveit på telefon 63 86 93 20 hvis du trenger veiledning, eller du kan sende en e-post til khau5@sorum.kommune.no.

Mer om Politiske råd og utvalg

Vil du hjelpe oss med å lage bedre nettsider?

I 2020 blir nettstedene til Sørum, Fet og Skedsmo kommune slått sammen til ett nytt nettsted.

Vi trenger hjelp til å organisere innholdet på nye Lillestrøm.kommune.no, slik at du finner det du trenger i den nye kommunen.

Oppgavene tar omtrent 10 min.

Takk for at du bidrar!

Gå til undersøkelsen

Lukk