Tertitten

Bli med på en togtur i gammel plysj!

Mer enn 40 år etter at det ble nedlagt som vanlig rutegående tog, er det fortsatt mulig å oppleve toget slik reisende gjorde det for 100 år siden. 'Tertitten' ble denne banen kalt på folkemunne, fordi den var en såkalt tertiær-, eller tredjeklasses bane.

Det gikk ikke, og går fortsatt ikke så fort på de 75 cm smale sporene. Damplokomotivet tøffer av gårde i en hastighet som aldri overstiger 35 km i timen.

Velkommen til en langsom reise tilbake i tid, til gamle stasjoner. Kjenn ristingen av toget, hør togfløyten og lukt røyken fra damplokomotivet. Velg mellom en reise på 3. klassens trebenker eller den noe finere 2. klasse med sine plysjseter. Både gamle og unge lar seg ofte begeistre av dette levende museet.

Tertitten kjører søndager fra midten av juni til slutten av august. Søndagene før jul og på nyttårsaften har mange gjort til en tradisjon å være med en tur på turene som da kjøres.

Stig på, toget går!

Atkomst til Sørumsand: Riksvei 171 fra E6 ved Frogner, riksvei 171 fra Aurskog-Høland via Blaker eller riksvei 172 fra Fetsund. Tertitten starter ved Urskog-Hølandsbanens stasjon midt i Sørumsand.

Kontaktperson: Museumsbestyrer, telefon 63 86 81 50.

Tertitten på nett.

Vil du hjelpe oss med å lage bedre nettsider?

I 2020 blir nettstedene til Sørum, Fet og Skedsmo kommune slått sammen til ett nytt nettsted.

Vi trenger hjelp til å organisere innholdet på nye Lillestrøm.kommune.no, slik at du finner det du trenger i den nye kommunen.

Oppgavene tar omtrent 10 min.

Takk for at du bidrar!

Gå til undersøkelsen

Lukk