15.10.2019 - 15:08: Stor elgfare
Illustrasjonsfoto barn og omsorg

​Trygghetsuka 2019

 

For femte år på rad arrangerer Sørum kommune Trygghetsuka sammen med nabokommunene Fet og Aurskog-Høland kommune. Vi starter opp mandag 28. oktober. Vi samarbeider også med Skedsmo kommune, og har til sammen 12 små og store arrangementer på programmet i løpet av uka.

Trygghetsuka er en stor dugnad for å sette fokus på vold i nære relasjoner. Målet med Trygghetsuka er at ansatte og innbyggere skal bli i stand til å se og handle, når man har mistanke om vold og overgrep. Vi ønsker at kommunen skal bli enda tryggere for alle, og at de som er utsatt for overgrep skal få god og riktig hjelp.

Trygghetsuka har sitt utgangspunkt i kommunens handlingsplan mot vold i nære relasjoner. Arrangementene favner ulike målgrupper, det er gratis å delta og både ansatte, politikere, frivillige og andre interesserte er velkomne.

Det er tre spennende foredrag på Frogner skole og kultursenter:  : Ungdommer fra Forandringsfabrikken deler sine erfaringer og gir råd om hva de trenger og forventer fra skole, hjelpeapparat og andre voksne.  BUP forteller hvordan trygge voksne gir tryggere barn og Asak barnehage deler sine erfaringer med «SNAKKE»-prosjektet.

Programmet

Påmelding