NRBR logo

Hytter og fritidsboliger skal nå feies og ha tilsyn på lik linje med vanlige boliger.

NRBR har kartlagt alle fritidsboliger i kommunen, og starter med feiing og tilsyn av disse i mai 2018.

Årlig brenner over 100 hytter og fritidsboliger i Norge. Siden de fleste hytter og fritidsboliger ligger langt fra nærmeste brannstasjon, er det vel så viktig å stille krav til brannsikkerheten der som hjemme.  I følge ny forskrift skal derfor feieren sjekke brannsikkerheten og feie skorsteinen på alle hytter og fritidsboliger.

NRBR har faktisk fritidsboliger i alle våre kommuner: Nittedal, Aurskog-Høland, Rømskog, Sørum, Fet, Skedsmo, Rælingen og Lørenskog. I løpet av 2017 er disse kartlagt og det er planlagt besøk til de nesten 3000 fritidsboligene i våre kommuner. Dette er gjort ved å sende ut sms til alle eiere.

I mai 2018 startes det med feiing og å gå tilsyn i hytter og fritidsboliger i våre kommuner. Det gjøres da avtale direkte med hytteeiere om hvordan og når dette er praktisk å gjennomføre for begge parter. Både feiing og tilsyn blir utført samtidig og det er nødvendig at eier eller bruker av hytta er til stede ved gjennomføringen. Vi ønsker å komme inn i hytta for å kontrollere peis, ovn og skorstein innenfra. Dette gjør vi for at eier kan være sikker på at det ikke er skader eller andre feil på fyringsanlegget som kan forårsake brann eller annen skade. Dessuten ønsker vi å snakke med eier om bruk og oppbevaring av parafin og gass, hvis det er aktuelt. Vi vil også informere om rømningsveier, røykvarslere og slokkeutstyr. Feieren gir selvfølgelig også informasjon om riktig fyring og gode fyringsvaner!

Les mer her:  www.nrbr.no  


NRBR IKS

 

Mer om Grunnskole